Najstarija korisnica proslavila 96. rođendan

Kroz projekt Želim raditi, želim pomoći! osigurana je usluga potpore i podrške za 400 krajnjih korisnika s područja Grada Novske. Jedna od 400 korisnika je i gospođa Amalija Đebić, trenutno najstarija korisnica uključena u projekt.

18. veljače gospođa Amalija je proslavila 96. rođendan. Posjetili smo je noseći joj buket cvijeća i iskrene želje za puno zdravlja i lijepih trenutaka. Posjet slavljenici planirali smo u dogovoru sa zaposlenicom, gospođom Mirom Filipović koja dva puta tjedno obilazi gospođu Amaliju.

Na početku druženja, gospođa Amalija nije mogla sakriti sreću što je povodom rođendana dobila i drugo praunuče. To joj je, priznaje nam kroz suze radosnice, najveći poklon. Gospođa Amalija nam je kroz razgovor rekla kako joj je gospođa Mira poput kćeri te da im dva sata koja provedu zajedno prođu u trenu. Obje nam priznaju kako nema teme o kojoj do sad nisu razgovarale, a gospođa Mira „upija“ svaki savjet iskusne gospođe Amalije.

Kada smo pitali gospođu Amaliju koja je njezina tajna za dug i zdrav život odgovorila nam je kako recept za dugovječnost ne postoji, a smatra kako su u njezinom slučaju za to zaslužni radost, zadovoljstvo u poslu koji je radila i stalno okruženje dobrim ljudima.

Projekt Želim raditi, želim pomoći! (kodni broj: UP.02.1.1.05.0084) provodi se na području Grada Novske od 16. ožujka 2018. u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.