Početak edukacija za 40 žena zaposlenih na projektu „Želim raditi, želim pomoći!“

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Novska započele su edukacije za 40 zaposlenih žena na projektu „Želim raditi, želim pomoći!“. Zaposlenice pripadnice ciljane skupine, osim što pružaju usluge potpore i podrške krajnjim korisnicima, imaju obvezu pohađati i završiti jedan od programa obrazovanja i osposobljavanja:

1. Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba
2. Program osposobljavanja za voditelja poljoprivrednog gospodarstva
3. Program učenja njemačkog općeg jezika (A1).

Nakon provedenog postupka javne nabave, Grad Novska je 4. listopada 2019. s Pučkim otvorenim učilištem Grad Novska sklopio Ugovor o provođenju verificiranih programa obrazovanja i osposobljavanja za 40 žena pripadnica ciljane skupine. Edukacije su počele 21. listopada 2019. i trajat će sve do 29. svibnja 2020. ovisno o ukupnim satima pojedinog programa. Po završetku žene će dobiti javnu ispravu o obrazovanju i osposobljenosti te s novim stečenim znanjem i vještinama postati konkurentnije na tržištu rada prilikom pronalaska drugog posla.

Projekt „Želim raditi, želim pomoći!“ (kodni broj: UP.02.1.1.05.0084) provodi se u Novskoj od 16. ožujka 2018. u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.