Projekt „Želim raditi, želim pomoći!“ predstavljen na 13. Tjednu cjeloživotnog učenja

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. započeo je 13. Tjedan cjeloživotnog učenja u Novskoj. Tom prigodom predstavljen je i projekt „Želim raditi, želim pomoći!“. Tema manifestacije je bila učenje kroz cijeli život, a žene zaposlene na ovom projektu su bile predstavnice skupine građana koji bez obzira na godine starosti i dalje žele raditi, stjecati nova znanja i vještine.

U sklopu projekta „Želim raditi, želim pomoći!“ zaposlenice, osim što pružaju usluge potpore i podrške, imaju priliku i pohađati besplatne edukacije kako bi po završetku projekta s novim stečenim znanjima i vještinama bile konkurentnije na tržištu rada prilikom pronalaska posla. Zajedno sa zaposlenim ženama došli su i njihovi krajnji korisnici kojima svakodnevno pružaju usluge potpore i podrške. Zadovoljni korisnici su, kako kažu, došli podržati zaposlenice projekta i izrazili želju za nastavkom ovog projekta.

Napominjemo kako ovakva vrsta pomoći starijim osobama do sada nije bila dostupna na području grada Novske. Od početka provedbe u projekt je uključeno 400 krajnjih korisnika, a potreba za ovakvim oblikom pomoći je svakim danom sve veća te imamo listu čekanja koja trenutno broji više od sto prijavljenih osoba. Ovim projektom se želi potaknuti sve veća potreba za brigom o starijim i nemoćnim osobama u njihovom domu gdje se oni osjećaju sigurno i kojeg ne žele napustiti.

Susreti i druženja korisnika i zaposlenica poput ovoga su poželjni, ali teško ostvarivi s obzirom da se radi o osobama starije životne dobi koje su slabo pokretne pa je ovo bila prilika da neke od njih uključimo u društvena događanja.

Projekt „Želim raditi, želim pomoći!“ provodi se u Novskoj od 16. ožujka 2018. u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.