Udruga „Krugovi“ organizirala je akciju mjerenja tlaka i šećera u Novskoj

U prostorijama Dnevnog boravka za starije u Novskoj, Udruga „Krugovi“, za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, organizirala je akciju mjerenja tlaka i šećera. U sklopu akcije „Otvorimo vrata zdravlju“ predstavljen je projekt „Aktivna treća dob“. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Novska, Grad Novska u partnerstvu s Razvojnom agencijom „NORA“ Novska i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Akciji su se odazvali i brojni krajnji korisnici projekta Želim raditi, želim pomoći! koji su u pratnji zaposlenica projekta došli na mjerenje tlaka i šećera. Veliki doprinos u poboljšanju života starijih osoba imaju upravo zaposlenice projekta Želim raditi, želim pomoći! koje njihovu svakodnevnicu čine boljom i ljepšom već gotovo dvije godine. Krajnjim korisnicima (400) se kroz projekt pruža pomoć u svakodnevnim životnim obavezama (pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…)). Vjerujemo kako će buduća događanja i aktivnosti organizirane u Dnevnom boravku za starije biti od velike koristi te podići kvalitetu života starijih osoba na još veću razinu.

Projekt Želim raditi, želim pomoći! (kodni broj: UP.02.1.1.05.0084) provodi se na području Grada Novske od 16. ožujka 2018. u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više o samom događaju pročitajte na https://www.novska.in/vijesti/s-radom-zapoceo-dnevni-boravak-za-starije-u-novskoj-provedena-aktivnost-otvorimo-vrata-zdravlju