Zadovoljni krajnji korisnici projekta “Želim raditi, želim pomoći!”

Projekt Želim raditi, želim pomoći! (kodni broj: UP.02.1.1.05.0084) provodi se na području Grada Novske od 16. ožujka 2018. u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt 400 krajnjih korisnika s područja Grada Novske prima pomoć u svakodnevnim životnim obavezama (pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…)).

Starije osobe su često same u svojim domovima, pomalo zaboravljene i izolirane od svakodnevnih društvenih događanja. Kako je riječ o starijim osobama koje su i slabije pokretne, najvažniji su im razgovor i druženje. Iz razgovora s njima zaključujemo kako u društvu zaposlenica projekta barem na kratko zaborave na svoje svakodnevne brige i probleme. Budući da se radi o starim i nemoćnim osobama, zaposlenice projekta imaju veliku ulogu u povećanju kvalitete njihova života, vodeći brigu o urednosti njihovih skromnih domova kao i o njima samima.

Projekt Želim raditi, želim pomoći! doista je donio promjene u živote starijih stanovnika s područja Grada Novske te im po prvi put omogućio socijalnu uslugu pomoći u njihovim vlastitim domovima. Krajnji korisnici ovog projekta su izuzetno oduševljeni i zadovoljni s uslugom koja im se pruža te nam priznaju kako više ne mogu zamisliti svoj život bez ovakvog oblika pomoći.